Robin judos teine!

Samal ajal, kui enamus meie klassist maadles pühapäevaste kodutöödega, sõitis Robin Tallinnasse, et maadelda  A. Lutsari karikasarja Aitado turniiril. B-klassis sai ta -66 kg grupis 2.koha!



(Pildil vasakult: Robin Soe, Richard Lepp (Mõniste Kool) ja Randel Päästel (Kääpa Kool)

Judo on Jaapani päritolu võitluskunst, mis on tegelikult palju tehnilisem, kui tunduda võib (noh, lükkad teise pikali ja asi ants :D). Oluline on nii kiirus kui osavus. Näiteks üheks judo tähtsaks mõtteks on: kui vastane lükkab, siis tõmba ning vastupidi. Sellel spordialal tähtis ka austus nii treeneri, kui vastase vastu. Tasemeid eristatakse erinevat värvi vöödega, madalamast alustades valge-kollane-oranz-roheline-sinine-pruun-must.
Robin treenib Võru judoklubis Rei juba kaheksandat aastat. Treeningud toimuvad 3x nädalas, neil päevadel jõuab ta koju alles kell 21/22 õhtul. Töö ei lõppe ka trennisaalist lahkudes. Ka vabal ajal tuleb treenida lihaseid ja harjutada tehnikat.
Eeskujuks on talle olnud ka vanemad vennad, kes samuti on judoga tegelenud. Ja ise on ta eeskujuks noorematele vendadele ja õele, kes on ka juba selle alaga algust teinud. Mainimata ei saa ka jätta ema Jane suurt abi ja panust.
Ise tunneb Robin uhkust C-klassis saavutatud Eesti Meistrivõistluste 3.koha üle. Järgmistele meistrivõistlustele läheb ta ka heade ootustega.

Huvitav fakt : sõna "judo" tuleb jaapani keelest ja see tähendab "pehmet teed".


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tutipäev ja kanuutamine!

Miks on Varstu teel rohelised triibud?

Uus algus ja juba esimene klassiüritus!